КАНЕЛОНИ СЪС СПАНАК И СИРЕНЕ + още нещо
Идеите с паста винаги са били интересни, бързи и вкусни, а тази е просто уникална - да, това може би е на-често срещаната дума в този блог, но като един уважаващ себе си телец, също толкова качествено уважавам и храната, което няма смисъл от разясняване, все пак имам кулинарен блог... 😀😀 ,та както и ето и рецептата, която всъщност не е със съвсем точни пропорции и мерки, тъй като е импровизация ,но в крайна сметка по-важно е да вложите творчество и идея, от което се подразбира че и всичко може да бъде заменено, основно плънката , а тя е следната :
Имах шепа спанак около 250 грама , който бланширах, към него добавих горе долу същото количество сирене, както и 1 яйце за спойка, канелоните ми бяха около половин опаковка или около 7,8 броя, които идеално ми паснаха на тавичката и оказа се плънката е точно колкото за 7,8 броя канелони, ....просто перфектно, не толкова перфектно е със соса обаче, там вече наистина ми е на око, но все пак - около 2 супени лъжици брашно в тигана с бучка масло и малко олио, към което след като започне леко да кафенее, добавяме прясно мляко, до желаната гъстота, като е добре да бъде оставено една идея по рядко, защото ще се пече още и във фурната,и там евентуално ще се до сгъсти... освен това реших да обогатя малко вкуса, тъй като имах една отворена опаковка течна сметана, добавих и от нея, ей така една струя....след това облях канелоните с бешамела, метнах ги във фурната и след около 30-тина минути покрих с настърган кашкавал, още 10-тина минути и готово!
![]() |
Много импровизирана рецепта и описание, но човек трябва да гледа ведро на нещата, в кухнята не винаги ви трябва рецепта, по-скоро желание, творчески дух, просто се развихрайте...дерзайте, УСПЕХ !
Тази рецепта перфектно се съчетава с разходна сред природата, или поне в най-близките и най-зелени части на между блоковите пространства на града.
![]() |
първият люляк за годината / 24.04.2021 |
А ако по някаква причина се окаже, че някой ви начупи въпросните канелони, както при мен, то може да импровизирате с плънката, като приготвите следните кюфтенца :
УНИКАЛНИ 😀😀 !
Ето как : https://lifefoof.blogspot.com/2021/04/blog-post_27.html
Коментари
Публикуване на коментар