САЛАТА С ДИВ ЧЕСЪН / леорда

       


  Еми какво да ви кажа, пролетно време е ..... излизаш сред природата...... зажаднял за малко зеленина ......след обикновено дългата и студена зима и хоп, натъкваш се на едни полянки с тази страхотна билка, за някои трева, за други естествен имуностимулант, природен лек и както там му се казва, и как де не оползотвори това чудо на нашите земи,в случая Разградски, по стечения на обстоятелствата бяхме там на гости, та направо си е грехота да не се използва, ето и моето предложение :

Добре измита, наситнена, леко понамачкана със сол и мазнина,като аз напоследък използвам Шарлан, който наистина се оказа много добър, освен, че си е наше родно производство, с качества на зехтин,оказа се и страхотен на вкус, така че опредено го препоръчвам....та така обработената леорда се смесва с  кисело мляко, като количеството на млякото съответно зависи от количеството на леордата.

А самото мляко може да бъде заменено с цедено такова, със заквасена сметана,  или просто да се обогати, чрез добавяне на майонеза към него, по желание, разбира се.

Също така, може да добавите натрошено сирене и наситнени сварени яйца, които малко, така да се каже , ще "убият" така силно чесновия вкус и няма да е толкова люто за тези които не обичат дори и малко люто, тъй като всъщност е съвсем леко люто.

И още един съвет, добре е този вид салата да бъде да не е сама на масата, доста добре и придружават някой по-питателни салати, като картофената например!

Бъдете здрави и Наздраве!

 


Коментари

Популярни публикации