Тестени джобчета

  


За разлика от други тестени изделия, тук поне имам точни мерки :)

160 мл.вода, 

360 гр.брашно,

2.с.л.олио, 

1/2пак суха мая,

1к.л.захар 

1к.л.сол 

От изброените продукти се получава не много голямо тесто, с което лесно се работи и се получават около 4 броя джобчета.

Замесва се в купа, оставя се да втаса за около 30 минутки, след това се изважда на набрашнен плот, разделя се на 4 топки, които се разточват с дебелина около 1..2мм, намазват се с меко масло (в случая чесново), оставят се за още 10-тина минутки и се прехвърлят в тава за печене, като за предпочитане е да е застлана с хартия за печене, тъй като в намаслена тава, тестото се пързаля/свива и може да си развали формата.

Пекат се в загрята фурна, до зачервяване ...надуват се ...и след като поизстинат леко се цепва отвор за плънката, а тя е по желание, в случая имах месо наготвено като винен кебап, но може да бъде и кайма или задушени зеленчуци и т.н.




 


Коментари

Популярни публикации