ВЕЛИКДЕНСКИ ШАРЕН ХЛЯБ
Едно малко по различно допълнение към шарените хлябове в хлебопекарна, вдъхновена от Великден и по скоро от така известните "Напукани сладки ", но във Великденски вариант или оцвтени в шест различни цвята.
Та и тук идеята е същата, тесто замесено в хлепопекарната, разделено на 6 части, всяка една от тях оцветена в съответната хранителна боя...и тъй като моите бяха на прах добавях по няколко капки вода , за да ги разтворя по лесно....
Премесва се докато цвета стане еднороден, макар че аз нарочно ги оставих така леко нееднородни, леко по шарени. След това шестте топки се разточват една по една, нареждат се една върху друга и се навиват на руло.
Има една тънкост, ширината на разточените части тесто не трябва да е по-широка от контейнера на хлебопекарната ви, а на дължина...колкото повече разточвате толкова по тънко става и тогава съответно така образувалата се спирала при нарязването на хляба ще бъде по тънка.
Така навитото руло, поставено в контейнера втасва на стайна температура и след това се статира програма "Печене"
от тик ток:
хляба : https://www.tiktok.com/@rezgi3/video/7089887436750195974?is_copy_url=1&is_from_webapp=v1
сладките : https://www.tiktok.com/@rezgi3/video/7089805169126378757?is_copy_url=1&is_from_webapp=v1
Великден : https://www.tiktok.com/@rezgi3/video/7090145827078900997?is_copy_url=1&is_from_webapp=v1
Коментари
Публикуване на коментар