Бъркана баница на тиган
Една моя импровизация, доста сполучлива 😊
Трябваше да оползотворя една останала ми турска кора, от тези кръглите , одрински, които са ръчно точени, но се продават и пакетирани в турските магазини 😉.
Ето и начина :
Вземате един лист от въпросните кори, накъсвате небрежно и направо в тигана, предварително загрят с мазнина, по добре олио, стават по хрупкави така ето и нагледно етапите на готвене в снимки :
След желания загар, чуквате 2 яйца , натрошавате малко сирене и продължавате...
Готви се до пълна готовност на яйцата и се поднася :
А за тези които сутрините през уикенда се събуждат по късно, въпросната баница просто се притопля така както е в тигана, само като се добави бучка масло!
А след това с вече с нови сили може да си пренаредим от това :
и това...
към това :
и това...
Коментари
Публикуване на коментар