Бъркана баница на тиган

 


   Една моя импровизация, доста сполучлива 😊

Трябваше да оползотворя една останала ми турска кора, от тези кръглите , одрински, които са ръчно точени, но се продават и пакетирани в турските магазини 😉.

Ето и начина :

Вземате един лист от въпросните кори, накъсвате небрежно и  направо в тигана, предварително загрят с мазнина, по добре олио, стават по хрупкави така ето и нагледно етапите на готвене в снимки :

След желания загар, чуквате 2 яйца , натрошавате малко сирене и продължавате...

 



Готви се до пълна готовност на яйцата и се поднася :

А за тези които сутрините през уикенда се събуждат по късно, въпросната баница просто се притопля така както е в тигана, само като се добави бучка масло!



 А след това с вече с нови сили може да си пренаредим от това :

 

и това...


към това :

и това...





Коментари

Популярни публикации