ХАРЕМ КЕБАП
Рецептата е от една фейсбук кулинарна група за турска и арабска кухня, така както е описана :
Нарязвате месото на късове и в тигана го оставяте да се готви докато му изври водата
Слагате масло и лук след около 5 минути чушките и доматите една малка чаша вода подправките и под капак да ври докато се сготви
През това време правите в отделна тенджера арпа пилав: маслото се запържва с арпата до кафяво на 1 часа арпа се слага 2 чаши вряла вода и се намаля огънят (сложете и сол на вкус)
След това направете бешамел сос( брашно ,масло ,мляко сол . черен пипер)
Когато всичко е готово месото и арпата се разбъркват и слагат в гювечета малките за сютляч покриват се с бешамел сос и кашкавал
Печат се в загрята фурна 180 около 15 -20 мин
Продукти за месото:
Телешко месо 500 кг
Зелени и червени чушки
1 глава лук
2 -3 домата
Сол,черен пипер,чубрица(по желание)
Продукти за арпа пилав:
1чаша арпа хиде
2 чаши вряла вода
Масло и сол
Продукти за бешамел сос:
Масло
3 супени лъжици брашно
1 чаша студено мляко
Отгоре върху гювечета настърган кашкавал
Коментари
Публикуване на коментар