ЯСТИЕ 2 В 1

        Това си е чист  ъпгрейт на рецептата 

  "Супичка в купичка", където във въпросната тестена купича е поднесена супичка 😎

   ...но този вариант е с едно страхотно ястие със свинско:

  Ефектно, представително е и много подходящо за посрещане на гости...

  А "2 в 1" идва от там че освен основно сте поднесли и хляба към него!


  Необходимо ви е :

свинско месо около 600гр.

3 сладки картофа (но бяха с големина на нормални картофи, не от онези огромните)

2 нормални жълти картофа

2,3 моркова

250гр. гъби

половин буркан кисели краставички

2 лилави лука

250 мл. готварска сметана 

аз имах пушен кашкавал или такъв вид който добре се разтапя..за отгоре. 

мазнина

сол

Пропорциите не са съвсем точни, всичко се пече в гювеч и можете да сложите какво си желаете! 

  Да но със следните подробности : лука нарязан  на полумесеци се готви до карамелизиране и се изважда на страна, в същия тиган се запържват гъбите с допълнително масло, нарязани на 2, на три и също се изваждат и заделят на страна и пак в същия тиган , с още малко мазнина - олио ..запържвате и месото - като то е предварително мариновано в соев сос, горчица и мед, както и подправки...А катрофите , морковите и киселите краставички просто нарязвате и директно в гювеча, без предварителна обработка. Към тях добавяте лука, гъбите, месото и мятате във фурната, като отначало трябва да е в силна фурна и като тръгне да се готви ястието фурната се намаля почти до 100/150 градуса, така хем се готви бавно, хем ще е топло докато му дойде времето, след всички мезета и предястия 😎 Единствено малко преди сервиране се добавя готварската сметана, кашкавала или топеното сирене , затваря се и отново фурната се усилва за 10/15 минутки и става просто мозък ! 

   Поднасяте в хлебните купички, като те както и предния път са от съвсем нормално маяно тесто  изпечени върху обърнати гювечета...

 

П.С.  и като стана въпрос за ъпгрейт , то ето една класика без която не минаваше нито един рожден ден от 90-те години, но поднесена в New edition вариант, а именно - сандвичи с пастет и краставичка :


 


Коментари

Популярни публикации