Късър

   Това е една салата с булгур от турската кухня, приготвя се по следния начин :

Булгура се попарва с гореща вода в съотношение 1:1, като набъбне, което става почти веднага и поизстине леко към него се добавят доматеното пюре, зеления лук , марулята - доста добре наситнена както и сол, мазнина и лимонов сок (булгура носи доста на лимон) ...и това е!

 

Ето и продуктите в мерки:

 Ситен турски булгур - 1 чаена чаша

 Гъсто/концентр.доматено пюре(салча)- 3 суп.лъжици.

 Зелен лук - една връзка

 Една маруля или друг вид зелена салата, като може и айсберг

 Зехтин / олио - 3 суп.лъжици

 Сол - 1 суп. лъжица равна

 Сока на един лимон 

Като може да бъде поднесена оформена с ринг :

Преди време съм я поднасяли и в лимонова кора :



Коментари

Популярни публикации