Късър
Това е една салата с булгур от турската кухня, приготвя се по следния начин :
Булгура се попарва с гореща вода в съотношение 1:1, като набъбне, което става почти веднага и поизстине леко към него се добавят доматеното пюре, зеления лук , марулята - доста добре наситнена както и сол, мазнина и лимонов сок (булгура носи доста на лимон) ...и това е!
Ето и продуктите в мерки:
Ситен турски булгур - 1 чаена чаша
Гъсто/концентр.доматено пюре(салча)- 3 суп.лъжици.
Зелен лук - една връзка
Една маруля или друг вид зелена салата, като може и айсберг
Зехтин / олио - 3 суп.лъжици
Сол - 1 суп. лъжица равна
Сока на един лимон
Като може да бъде поднесена оформена с ринг :
Преди време съм я поднасяли и в лимонова кора :
Коментари
Публикуване на коментар