Когато нямаш фурна...
Кекс на тиган !
Продукти:
2 яйца
110 гр. масло (на стайна температура)
1 1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ванилия
2 с.л. какао (нямах и затова сложих рожково брашно)
За глазурата:
100 гр. шоколад
4-5 с.л. прясно мляко
шарени пръчици
Начин на приготвяне:
Разбивам маслото със захарта. След като стане пухкав крем, добавям яйцата и разбивам отново.
Слагам прясното мляко и отново разбивам за кратко с миксера. Смесвам сухите съставки и ги добавям и тях към течните. Разбърквам, докато всичко се смеси добре.
Намазвам тиган с масло и поръсвам с брашно. Изсипвам сместа за кекса в тигана. Поставям отгоре капак. Ако случайно капака има дупка я запушвам със салфетка. Върху котлона слагам 4-5 парчета алуминиево фолио.
Коментари
Публикуване на коментар