МЛЕЧНА СУПА С АРПА ФИДЕ
Арпа фидето обикновено е в сравнително малки опаковки, като тези на кус-куса...и обикновено за една малка тенджерка е необходимо около половин пакетче арпа....като при липсата му , може да бъде заменен и с кус-кус...
Та арпата или кус-куса се запържват до златисто направо в тенджерката в която ще се готви супата, като се има предвид че като се добави водата част от въпросния загар се губи, т.е. може да бъде запържено малко повече или от златисто към кафяво...
След като се постигне желания ефект се добавя вода, количество колкото да покрие арпата с около един пръст...както и щипка сол и се оставя да се свари, след това добавяте прясното мляко, около 1 литър и отново оставяте да заври, като на този етап вече са нужни около 10-тина минути...не повече тъй като млякото ще се сгъсти, макар че ако се получи това, винаги може да се добави още малко вода....това е всичко
Поднася се със запържен червен пипер!
Коментари
Публикуване на коментар